dimecres, 16 de novembre del 2022

18:50 THE LESSON

Saps què tenen en comú les sèries Euphoria (HBO) i Homeland (Showtime)? Que totes dues estan inspirades per sèries israelianes

La versió israeliana d'Euphoria comparteix temàtica general amb l'americana, totes dues giren al voltant de l'adolescència, les drogues, l'amor, l'amistat i el trauma. Una hipèrbole de la joventut d'avui dia que a Estats Units es va convertir en un gran èxit instantàniament.


La versió israeliana de Homeland substitueix Estats Units i Irak per Israel i Palestina i està basada en la història real dels dos creadors a l'exèrcit. L'exèrcit, la guerra, el racisme i la religió són dels temes que creen més polèmica i que més divideix la població en ambdues societats.

Aquest any, ha estat una sèrie israeliana, i no la seva versió americana, la que s'ha endut els premis. "The Lesson" va guanyar el premi a la millor sèrie i a la millor actriu per la seva protagonista al prestigiós festival de Canneseries aquest darrer abril - i és una sèrie de la televisió pública.

"The Lesson" explica la història d'una discussió entre un professor d'institut i una alumna rebel que acaba sortint de l'aula per arribar molt, molt més lluny, gràcies (o per culpa) d'una publicació a les xarxes socials Aquesta sèrie explora també té en el seu centre temàtic la religió, el racisme, la tolerància i les diferències ideològiques.

Però el focus es posa en la moral, en dues persones que no estan disposades a afluixar la corda encara que les repercussions del seu debat siguin doloroses i desastroses per ells i per les persones que estimen, canviant-los la vida per sempre.

Aquesta ficció, que es divideix en sis capítols, també proposa una reflexió sobre el poder indomable de les xarxes socials i la manipulació dels mitjans, en una època on qualsevol discussió pot acabar convertint-se en una perillosa bola de neu.

Al #MINIPUT2022 veurem el primer capítol amb presentació de Victor Sala, co-director del Serielizados Fest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada