dimecres, 9 de novembre del 2022

15:40 SEXY HANDS

L’any 1965 va començar l’emissió de The Dating Game, el primer dating show que coneixem, emès pel canal ABC a Estats Units. La dinàmica consistia en un o una protagonista soltera separada per una paret de tres possibles candidats a convertir-se en la seva “parella ideal”. Sense poder veure’s durant el programa, es feien preguntes i jugaven a diferents “jocs” per poder conèixer i escollir un dels tres candidats amb qui tenir una primera cita.


Avui dia, els dating shows són dels formats més vistos i, per tant, més profitosos de la televisió. Molts canals i plataformes s'han atrevit i han apostat pel seu propi programa de cites. TV3 va llençar-se als formats de cites amb Amor a primera vista l'any 1991, i altres exemples d'èxit a Espanya són el famós Mujeres, hombres y viceversa, que va començar a emetre’s a Telecinco l’any 2008 o First Dates, que encara és un dels programes amb més audiència cada nit, emès per Cuatro des de 2016.  


Aquests dos últims són formats que han evolucionat poc durant la seva llarga emissió. Amb el canvi de protagonistes i trames amoroses n’han tingut prou per oferir hores i hores d’entreteniment al públic sense fer canvis radicals en la seva essència. Però la realitat és que, com passa amb totes les idees que funcionen, cada any apareixen nous formats de dating que proposen un canvi, un replantejament o un gir de guió encara més boig amb l’objectiu d’enganxar encara més al públic.



“Next” (a Espanya emès a Neox, 2010) - niu de memes i mofes i amb una gran dosi d'autoparòdia, el o la protagonista tenia pocs segons per dir “si” o next als seus pretendents.
“Room Raiders” (MTV, 2004) - els protagonistes havien d’escollir parella només a través de la informació que podien treure de les seves habitacions
“Who Wants to Marry a Multi-Millionarie?” - 50 solteres competen per casar-se amb un conegut millionari americà
“Granjero busca esposa” (Cuatro, 2008) - amb un títol bastant auto-explicatiu, el solter buscava algú que l'enamorés, i que de pas, pugués donar un cop de mà amb les tasques diàries a la granja

Però durant tots aquests anys d’història dels datings, i malgrat els centenars de formats que existeixen amb l’objectiu (o excusa) de “trobar l’amor”, encara hi ha espai per innovar. Sexy Hands és el primer programa de cites al món per a persones sordes, emès al canal públic suec SVT1. El seu funcionament és simple i de fet, molt similar al primer dating show de la història de la televisió: els i les participants parlen, es coneixen - i amb una mica de sort, s’enamoren - a través d’una paret on només les mans queden visibles. El solter o soltera elimina els candidats durant una sèrie de rondes fins que queda un sol pretendent, amb qui té una cita.


"La comunicació en les cites i les relacions és clau, i Sexy Hands representa una gran comunitat que es coneixen a través del llenguatge de signes. Aquest format inclusiu i refrescant enriquirà el gènere de cites, donant una visió única de la identitat lingüística de les persones sordes i les que utilitzen la llengua de signes. Estem molt contents de tenir un nou format al catàleg que reitera el nostre compromís amb la diversitat, tant dins com fora de la pantalla". - James Townley, un dels creadors del programa.



Hi haurà amor al primer signe? Ho comprovarem el 26 de novembre al #MINIPUT22!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada