divendres, 11 de novembre del 2022

13:05 BOYS

Què vol dir "ser un home" avui dia? Què és el que ens fa sentir home, dona, o les dues alhora, o cap de les dues? Què és o què implica la masculinitat? Quina part és social, quina apresa, quina congènita? Quines característiques ens poden fer sentir opresos, i quines altres poden resultar-nos alliberadores?

Dues directores, una cadira, i un estudi amb cortines platejades, 30 homes sense noms ni cognoms i moltes preguntes. El concepte de la sèrie factual "Boys" és ben senzill però dóna peu a converses que són moltes coses menys senzilles.
Nina Wesemann i Felicitas Sonvilla dirigeixen els set capítols d'aquest format del canal alemany ZDF, que explora la masculinitat a través de set temàtiques diferents, una per capítol: el masclisme, el sexe, la paternitat, l'amor, el feminisme, el cos i el futbol.


Els 30 homes seleccionats per "Boysson ben diferents entre ells i representen un ampli ventall de maneres de ser home: tenen entre 20 i 45 anys, provenen de contextos socioeconòmics molt variats, les seves sexualitats són diferents, i expressen els seus pensaments i ideologies de maneres totalment discordants. Alguns responen amb confiança, mirant les directores directament als ulls quan parlen, altres murmuren amb el cap cot i admeten que no solen tenir aquestes converses amb ningú.
Parlant sobre la masculinitat, les seves respostes són tan variades com ells mateixos: un d'ells troba totes les seves implicacions tòxiques i absolutament repugnants, un altre afirma viure amb comoditat la masculinitat i sentir-se molt connectat amb ella a diari. Un altre, s'ha passat tota la vida empaitant-la i lluitant perquè la societat el reconegui com a home després d'una dura transició de gènere.


"Boys" ens presenta totes aquestes realitats sense intenció de jutjar-les ni triar quina és més lícita que l'altra. Simplement ofereix un espai de reflexió, per veure's identificat, o no, amb els homes a la pantalla. Una excusa per començar converses, potser incòmodes, amb nosaltres mateixos i amb els homes del nostre voltant.



"Boys" es va estrenar en el marc de l'inici de l'Eurocopa de futbol de l'any passat, un moment on la masculinitat (i sovint totes les seves connotacions més negatives) es posen al centre del discurs públic. Per aquest motiu va captar l'atenció de molts espectadors i espectadores que es van animar a comentar-lo per xarxes socials, creant d'aquesta manera una conversa encara més gran, profunda i complexa. 
En menys de dues setmanes començarà el Mundial a Qatar, que ha sigut una font de fortes polèmiques fins i tot mesos abans del seu començament. Els últims dies, els estadis alemanys s'han omplert de pancartes i protestes demanant-ne el boicot. 


El 26 de novembre tindrem la sort de poder parlar de tot això i més amb les dues creadores de "Boys". Vine al #MINIPUT2022! 


🗓️ 26 de novembre de 2022
 10:00 - 21:30
📍Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada