divendres, 22 d’octubre del 2021

12:00h - HONG KONG CONNECTION: 721 YUEN LONG NIGHTMARE

HONG KONG CONNECTION: 721 YUEN LONG NIGHTMARE

Hong Kong, 22’, documental d’investigació, RTHK

Presenta: Eva Arderius (directora d’informatius de betevé)


A l’època de la post-veritat en què vivim, la veracitat dels fets és molt rellevant. Per això, els exercicis d’investigació periodística d’aquest estil són encara molt rellevants i segueixen tenint espai a les televisions públiques. A 721 Yuen Long Nightmare, les càmeres de videovigilància (i algunes imatges de telèfons mòbils personals) serveixen per reconstruir els fets de la nit del 21 de juliol de 2019 a Hong Kong, quan un grup d’homes armats amb troncs de bambú i pals metàl·lics van atacar un grup de manifestants que tornaven cap a casa d’una manifestació pro-democràcia. 




El programa recorda a Death in the Terminal, un programa d’Israel que es va poder veure al MINIPUT2017 i que també utilitzava l’efecte Rashomon (un fet, molts punts de vista).

El programa també ens fa plantejar fins a quin punt estem rodejats de càmeres de videovigilància a les ciutats. Existeix la privacitat? És ètic o legal que les càmeres ens gravin constantment? 




Finalment, el programa reflexiona sobre el paper de les televisions públiques quan hi ha manifestacions i revoltes als carrers. Quin és el seu paper? Com poden gestionar l’ira i la ràbia?


Dissabte 27 de novembre de 2021, 12:00h

Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada