dimecres, 20 d’octubre del 2021

10:45h - ULTRA STRIPS DOWN

ULTRA STRIPS DOWN

Dinamarca, 11', programa infantil, DR Ultra

Presenta: Aïda Torrent Ciudad (directora d’“Oh My Goig”)

Debat amb Jannik Schow (autor) i Claus Vive Christiansen (productor executiu)


No és la primera vegada que la cadena pública danesa (DR) s’endinsa en programes d’educació sexual. Un exemple és el programa “My Vagina & I / My Penis & I” que vam veure al MINIPUT 2020. Aquest cop, però, la DR va un pas més: “Ultra Strips Down” (Ultra es despulla) és un programa d’educació sexual adreçat a un públic infantil. En un plató de televisió, un grup de nens i nenes de 10 anys fan preguntes (sense filtre) a un grup d’homes i dones (a vegades és un grup mixt; a vegades, no mixt) que van despullats. No hi ha preguntes estúpides ni respostes equivocades. 



A la societat actual, els infants estan acostumats a navegar per Internet amb llibertat i tenen l’oportunitat de descobrir moltes coses pel seu compte. Però la possibilitat d’aprendre qualsevol cosa també és una porta oberta a la desinformació i a les “fake news”. Pel que fa al sexe, pot ser especialment enganyós. L’objectiu del programa, doncs, és oferir-los un espai segur, una plataforma en la què puguin confiar.  



Poques cadenes s’atrevirien a fer un programa així, però el format va ser adaptat per la televisió pública holandesa (NPO), amb el nom “Stripped down”.


Dissabte 27 de novembre de 2021, 10:45h

Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada