dilluns, 25 d’octubre del 2021

10:15h - CLOROFILIA: LOVE AND PLANTS

 CLOROFILIA: LOVE AND PLANTS

Argentina, 25’, sèrie, Canal Encuentros

Presenta: Marina Zubiaur (estudiant UPF)


Els documentals de divulgació científica (sobretot del gènere animal i vegetal) estan molt lligats a la televisió pública. Amb els anys, però, també s’han encasellat en un format molt estàndard, que arrisca poc. 

No obstant, aquest últim any hem vist com un documental de divulgació científica, si se’l pot classificar dins del gènere, ha guanyat el premi Oscar a Millor Documental, My Octopus Teacher (Lo que el Pulpo me enseñó, disponible a Netflix). Narrat quasi com una ficció, el documental ens endinsa al món dels pops. 



Una cosa semblant fa Clorofilia (Argentina, Canal Encuentros): és un documental de divulgació científica with a twist. A més, va un pas més enllà, perquè cada capítol barreja el documental amb algun altre gènere: comèdia, romàntic, thriller, ciència-ficció… El capítol que veurem al MINIPUT, barreja el documental de divulgació científica amb una història d’amor (a l’estil d’una telenovel·la), tot parlant de com s’aparellen i es reprodueixen les plantes. Com ho fa, una planta, per trobar la seva “mitja taronja”? Tal com afirma la sèrie, l’amor és la forma que ha trobat l’espècie humana per assegurar una cosa tan senzilla com la reproducció. 



La sèrie, a més, ens passeja pels impressionants paisatges que es poden veure per tot el territori argentí. Una mostra més de com es pot innovar i arriscar amb un format típicament tradicional.



Dissabte 27 de novembre de 2021, 10:15h

Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada