dilluns, 2 de novembre del 2020

15:45h - Ragnarok

Dinamarca, 32’, e-Sport en directe, DR (fragment de 10’)
Presenta: Roc Massaguer (periodista especialitzat i youtuber especialitzat en videojocs)
Debat per videoconferència amb Tonny Christensen i Lasse Jørgensen (responsables del projecte Ragnarok)

Els dos programes que trobem en aquesta sessió especial aporten dues maneres, dos punts de vista sobre com les televisions públiques s’estan aproximant al món dels videojocs i dels eSports i també, evidentment, als seus públics.

Ragnarok és la retransmissió en directe d’un esdeveniment d’eSports a Minecraft. Es va retransmetre l’octubre del 2017 a DR Ultra, el canal per a jovent de la televisió pública danesa, i també al seu canal de YouTube. Però Ragnarok és molt més que una retransmissió en directe.



Tres equips (Dinamarca, Noruega i Finlàndia) competeixen entre ells en un món de Minecraft. L’objectiu és destruir la torre i la glowstone dels altres equips. Els equips tenen 45 jugadors i tres capitans (3 gamers famosos) cadascun. El món de Minecraft està dissenyat i construït pels espectadors de DR Ultra. A tot això s’hi afegeix la mitologia nòrdica: els usuaris fan servir el martell de Thor (mjolnir) per destruir la torre dels seus contrincants. La retransmissió en directe tenia comentaris d’un presentador de DR Ultra i de dos joves jugadors de Minecraft, alhora que els usuaris podien ajudar el seu equip des de la web de DR Ultra o parlar al xat en directe. 



Malgrat que els països nòrdics sempre han competit entre ells i que, en aquest cas, també és una competició, Ragnarok és un projecte transversal que vol fomentar el treball en equip i de cooperació entre països nòrdics i entre usuaris, alhora que  es vol fomentar la creativitat dels joves d’aquests països. Qui creieu que va guanyar? Ho sabreu al MINIPUT 2020! 


Dissabte 28 de novembre de 2020, 15.45h
Teatre del CCCB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada