divendres, 30 d’octubre del 2020

10:15h - Radio Face

Irlanda del Nord, 29’, reality, BBC One Northern Ireland

Presenten: Anna Rotger i Sergi Molina (estudiants UB) 


Actualment les ràdios i, més concretament, els podcasts estan vivint una època daurada, sobretot entre la gent jove. Són fàcils i econòmics de produir però sobretot són fàcils i còmodes d’escoltar i permeten allò que coneixem com el “multitasking”. A més, durant el confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19, ha estat més fàcil fer ràdio que fer televisió i, d’alguna manera, les ràdios i els podcasts han estat els protagonistes durant aquests mesos estranys. 


En aquest cas, Radio Face és un híbrid entre ràdio i televisió. Parteix del famós programa The Nolan Show by Stephen Nolan, que s’emet cada matí en dies laborables i és considerat “the biggest radio show in the country”. S’hi discuteixen temes d’actualitat política i social i la gent hi truca per donar la seva opinió. Un cop s’acaba The Nolan Show, la discussió segueix a Radio Face i graven els protagonistes (els oients del programa de ràdio) allà on siguin: al cotxe, a la cuina de casa, al taxi, al menjador… Lluny de dependre de tertulians que es repeteixen programa rere programa, a Radio Face els tertulians són la gent de carrer, gent a qui afecten les problemàtiques que es discuteixen. 


Al capítol que podrem veure al MINIPUT, Norman, Anne Marie, Marie, Berte, Carmel, Mervyn i Heidi parlen del sistema de pensions, el salari mínim o les tarifes dels cànons televisius, amb propietat i en primera persona. Anne Marie, per exemple, afirma que ella depèn d’una pensió per viure però que això no implica que no treballi, ja que és una “mare a jornada completa”.


Dissabte 28 de novembre 2020, 10:15h
Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada