dilluns, 21 de novembre del 2022

16:25 ANIMALXS

L'any passat al #MINIPUT2021 vam veure 'Ultra Strips Down', un programa infantil de la televisió pública danesa que té l'objectiu d'oferir un espai segur als infants per aprendre i resoldre els seus dubtes sobre la sexualitat, els cossos, la higiene íntima... 

Avui dia els nens i nenes tenen accés a la informació immediat i infinit a través d'internet. Això pot ser positiu en molts aspectes, però també pot portar-los a la desinformació o a un tipus de contingut que no haurien de veure fins a tenir uns coneixements suficients i haver format un esperit crític.


A més, la sexualitat és un tema especialment complicat, i la manera en com es tracta online moltes vegades pot ser perjudicial per nens, nenes, adolescents i joves que estan aprenent sobre el tema i sobre elles i ells mateixos.

Aquest any al MINIPUT2022 veurem 'Animalxs' un programa del canal colombià Capital que se centra en adolescents que estan començant a descobrir i experimentar la seva sexualitat, i en com fer-ho d'una manera segura i lliure.



La sexualitat és un tema hiperpresent en la societat, però alhora, també està ple de tabús. La sèrie "Animalxs" prova de trencar-los història a història i capítol a capítol. Cada episodi explica la història d'un o una jove diferent, amb un to informal, íntim i casual, com si ho estiguessin explicant a un millor amic. D'aquesta manera comparteixen les seves pors, alegries, primeres vegades, i totes aquelles preguntes i respostes amb les quals s'han anat trobant en el camí de definir la seva identitat i experimentar la seva sexualitat. Cada un dels joves que explica la seva història ho fa amb la seva veu pròpia (i única), i tria un tòtem animal amb el qual representar-se en les animacions que posen imatges al seu relat.



La idea és que siguin els i les adolescents qui s'expliquin les coses entre si mateixos, amb l'objectiu de parlar-ne el més còmode i directament possible. Les converses sobre gaudi i plaer es mesclen amb les de consentiment i límits, per tal d'ajudar-los a prendre decisions informades i responsables que donin pas a gaudir i experimentar la seva sexualitat sense patir conseqüències negatives.



Veurem un episodi i parlarem de tot això i més al #MINIPUT2022. Anima't! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada