dilluns, 8 de novembre del 2021

18:30h - HOMS AND ME

18:30h

HOMS AND ME

Alemanya, 62’, documental, NDR

Presenta: Amina Hussein (periodista i traductora kurda)

S’han vist molts documentals sobre la guerra de Síria i els refugiats, però pocs com Homs and me: un documental on es narra el setge de la ciutat síria d’Homs des de dins, gravat amb una càmera domèstica i en primera persona. Una mostra de com els periodistes col·laboren amb els no-periodistes per crear documentals. Quin paper juga la mediació digital en el treball amb els no-periodistes? Com determinem la realitat i l’autenticitat? Què volem dir amb això, i quins tipus de publicacions s’han de fer per no confondre o enganyar l’audiència?


Quan comença el metratge, Sulaiman Tadmory té 23 anys i fa dos mesos que ha començat el setge. Ell va quedar atrapat “per mala sort”: una nit es va quedar a casa d’un amic, no va voler tornar a casa perquè considerava que el camí era perillós. El matí següent, es van llevar i la ciutat estava assetjada. No pot entrar ni sortir res de la ciutat i la seva família viu una vida pràcticament normal a uns 100 metres de distància. No tenen menjar, medicaments ni hospitals, però tot i així troben moments de distensió i s’entretenen jugant a futbol o cantant. 


Homs and me és una mostra de què suposa viure en una ciutat en setge, gravat amb una càmera domèstica i narrat en primera persona.

Dissabte 27 de novembre de 2021, 18:30hç
Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada