BATHROOM BUDDIES
Finlàndia, 13’, sèrie de ficció, Yle
Presenten: Brigitte Franch i Gerard López (estudiants Tecnocampus)
Debat amb Kaya Pakaslahti (directora)
El bany és una de les habitacions més negligides de casa nostra. Però en aquesta sèrie passa el revés: totes les escenes passen al bany. I hi passen moltes coses! La Hilda i la Lo, millors amigues i companyes de pis, ho comparteixen tot, i evidentment també les estones al bany. Una nit, La Hilda i la Lo organitzen una festa a casa on hi conviden molts amics i amigues, que fan que es plantegin temes com l’apropiació cultural o el feminisme blanc. Com diu l’Eva Sebastián en aquest article de Vice, “passar l'estona al bany de noies és el millor de sortir de festa” i, encara que això no sigui una discoteca ni un club, sí que els millors moments passen al bany.
Les sèries curtes ens fan plantejar si l’storytelling (la narració d’històries) està canviant. I, si és així, es podria atribuir sobretot a l’ús de diferents plataformes i formats més curts? El missatge és el mitjà? És una necessitat imposada per temps de concentració més curts i la tendència a la multitasca? O és un impuls independent de creadors millennials? Darrerament, veiem molts formats joves a tot el món (creats per joves creadors que no se senten representats) que no confien en línies argumentals fortes ni en el desenvolupament de personatges clàssics. La majoria presenten episodis curts. Principalment mostren la vida quotidiana d’adolescents i joves-adults sense una acumulació de tensió emocionant ni girs importants. Aquest tipus d’històries estan prenent el relleu?
Una altra cosa que aquests formats tenen en comú és una constel·lació de caràcters diversos en què les excepcions prefereixen dominar que destacar com una cosa estranya. Es tracta d’una forma nova o de nínxol de representació i reconeixement? I si la narració d’històries està canviant realment, quines són les noves eines i ingredients i quins són els punts clau per l’èxit?
Dissabte 27 de novembre de 2021, 16:35h
Teatre del CCCB
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada