divendres, 6 de novembre del 2020

15:45h - Nerd: DragonSlayer666

Finlàndia, 14’, web sèrie, Yle Areena (VOD)

Presenta: Roc Massaguer (periodista especialitzat i youtuber especialitzat en videojocs)

Els dos programes que trobem en aquesta sessió especial aporten dues maneres, dos punts de vista sobre com les televisions públiques s’estan aproximant al món dels videojocs i dels eSports i també, evidentment, als seus públics.


En aquest cas ens trobem davant d’una ficció multiplataforma. Per començar a desenvolupar Nerd: DragonSlayer666, la Yle va fer focus grups amb gamers per tal de crear un personatge verídic. Li van crear un compte a YouTube, que va revolucionar YouTube Finlàndia amb pocs dies (actualment té 88000 seguidors, en un país amb 200.000 adolescents), i el van fer anar a un esdeveniment d’eSports. D’aquesta manera, el personatge, DragonSlayer666, ja tenia seguidors, així que la sèrie també va tenir èxit de manera fàcil i ràpida, tant a YouTube com a Areena (Yle a la carta), tot i estar adreçada a un segment de públic molt concert. Actualment la sèrie ja passa per la tercera temporada. 




L’argument és molt senzill: DragonSlayer666 vol ser un campió de eSports, vol arribar a Jonkoping, i per això necessita entrenar-se (física i mentalment) mínim 10 hores al dia. Però la seva mare no pensa el mateix i li llença l’ordinador per les escales, de manera que es veu obligat a sortir de la seva habitació i enfrontar-se al món no virtual. Aconseguirà arribar a Jonkoping?

Actualment s’estan difuminant les fronteres entre els esports convencionals i els eSports? Requereixen la mateixa dedicació? Es pot socialitzar a través dels videojocs?


Dissabte 28 de novembre de 2020, 15.45h

Teatre del CCCB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada