dilluns, 26 d’octubre del 2020

16:35h - #Work_in_progress

 Israel, 15’, web sèrie, Channel Hot 8

Presenta: Gerard Cobo (estudiant Tecnocampus)


Quin futur volem per les generacions futures? I quin futur volem per nosaltres mateixos, però d’aquí a uns anys? En quin món volem viure? Això es pregunten els joves protagonistes de #Work_in_progress, una sèrie d’Israel, de 8 capítols curts en llenguatge YouTube que porta per subtítol “creators for change” (creadors pel canvi). La sèrie ajunta youtubers famosos a Israel, amb milers de seguidors, i activistes de diferents entorns culturals i socials. 




La convivència a Israel és complicada i s’arrosseguen molts anys de conflictes no resolts. Però aquests joves youtubers i activistes estan decidits a trencar tabús i estigmes i a obrir diàleg per teixir nous ponts i millorar la convivència. En definitiva, per canviar el món i construir un futur millor. Parlen, de manera oberta, de temes com l’homosexualitat (i el matrimoni homosexual), les religions, la cultura tradicional, feminisme… Un programa que desmunta tòpics socials a partir del diàleg intergeneracional, i aprofitant els milers de seguidors que tenen els youtubers amb qui col·laboren. 




Aquests joves “creators for change”, però, no estan aïllats. Els darrers mesos, les generacions més joves (millennials i Z, sobretot) han demostrat que és possible utilitzar les xarxes socials de manera constructiva i a favor del bé comú, fent-les servir de plataforma per convocar manifestacions en contra del canvi climàtic (Fridays for Future, per exemple) o per organitzar-se i saturar l’aplicació que va crear la policia de Dallas per denunciar manifestants durant les manifestacions del moviment Black Lives Matter. En definitiva, joves que no tenen por d’alçar la veu i reivindicar que volen viure en un món millor. 


Dissabte 28 de novembre de 2020, 16.35h

Teatre del CCCB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada