divendres, 1 de novembre del 2019

13:00h - Between Life and Death

(Països Baixos, factual, 45’, EO/NPO3)

Presenta: Sergi Vicente (betevé)



El suïcidi ha estat una de les principals causes de mort entre la gent jove durant molts anys. Als Països Baixos, 4 de cada 10 joves pateixen algun transtorn mental, com atacs de pànic, esgotament o por al fracàs. 



Basat en una forma de teràpia existent, la NPO3 (canal de joves dels Països Baixos) va emparellar tres joves amb depressió i tendències suïcides amb tres joves que pateixen una malaltia terminal. Durant un any, la sèrie va seguir les seves vides i les seves trobades per saber què tenien en comú. Què podien aportar els uns als altres? Van canviar les seves vides després d’estar en contacte? Per mostrar-ho d’una manera més personal, el programa va facilitar càmeres als participants perquè es gravessin els mateixos, així podien expressar-se sense la pressió d’un equip televisiu al darrere. 



El programa formava part d’una setmana de la NPO3 dedicada a la conscienciació sobre la depressió i va ser un dels més controvertits. Per fer-lo, van treballar estretament amb professionals especialitzats en aquesta forma de teràpia, sent conscients de les qüestions ètiques que suposava utilitzar aquesta teràpia a la televisió. En paral·lel, l’organització Stichting Tweestrijd anima els joves a parlar dels seus problemes i es va col·laborar amb el National Suicide Helpline per crear un xatbot on la gent podia demanar informació sobre la depressió. 


Dissabte 30 de novembre de 2019, 13:00h
Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada