dimecres, 30 d’octubre del 2019

18:00h - My Vagina & I

(Dinamarca, factual, 10’, DR3)
Presenta: estudiants UdL, amb la presència de Andreas Gabrielsen (creador)

Que els genitals són tabú, no fa falta dir-ho. Però que és important conèixer-los i parlar-ne d’una manera educativa, també.
Andreas Gabrielsen considerava que l’educació sexual a les escoles de Dinamarca era molt antiquada i que no se’n parlava d’una manera enriquidora, si no creant pors i tabús. Per això va crear My Vagina & I i My Penis & I, amb el permís de la DR per fer l’experiment: capítols curts on gent jove parla sense pèls a la llengua dels seus genitals, ensenyant-los obertament a càmera. 



Tot i ser molt explícit, és també molt anònim, perquè no es veu la cara ni res que pugui identificar els participants del programa. Cada capítol tracta un tema diferent: la masturbació, l’estètica, accidents a l’hora de practicar sexe, ereccions… 



Adreçat a un target d’entre 15 i 30 anys, el programa va tenir molt èxit a Dinamarca, convertint-se en el tercer programa més vist el 2018 a la seva pròpia plataforma. També va passar per les escoles, actualitzant l’educació sexual. Malgrat la seva voluntat educativa, era l’únic programa de l’Input 2019 que tenia un senyal de perill que assenyalava el seu “contingut gràfic ofensiu”. Cal tenir en compte, també, que per poder fer publicitat del programa a les xarxes van haver de tapar els genitals amb emoticons per evitar la censura.


Dissabte 30 de novembre de 2019, 18:00h
Teatre del CCCB, Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada