dilluns, 31 d’octubre del 2022

10:15h - A SPECIAL SUMMER


Els darrers anys hem sigut testimonis d'una resurgència del format reality, un nou boom motivat pel “binge watching” introduït per les plataformes online. Alguns dels realities que han marcat la historia de la televisió a Espanya son programes que acumulen desenes d'edcions i temporades, com Gran Hermano, Supervivientes, Operación Triunfo o més recentment, La Isla de las Tentaciones, que és líder d’audiència i trending topic a twitter a cada emissió. Per altra banda, els catàlegs de les plataformes online també ofereixen un ventall amplíssim de realities, fent virals nous formats com The Circle, Too Hot To Handle o Love is Blind


Els realities solen tenir una temàtica central: buscar l’amor, sobreviure a condicions extremes, guanyar un premi de milers d’euros, aconseguir ser el millor xef, signar un contracte discogràfic… I també varien en l'escenari: s'ambienten a una illa paradisíaca, una mansió, una granja, a la selva... Però tots solen coincidir en dos ingredients clau: la convivència entre participants i la competició per aconseguir un premi o objectiu. 



El format de la televisió pública sueca SVT A Special Summer compleix aquests dos últmis requisits, però més enllà d’això, s’allunya bastant de la resta de realities que hem vist. Hi ha una diferència destacable: els i les protagonistes són joves amb diversitat funcional, i l'objectiu del reality és demostrar la seva independència i capacitat per viure i valdre’s per si mateixos. 



Els nou participants s’instal·len a una casa de camp al bell mig de l’arxipèlag d’Estocolm durant un estiu, superant proves i reptes que tenen a veure amb l’edat adulta. Cada episodi i els reptes que aquest comporta tenen una temàtica diferent que gira al voltant d’un tema diferent: la familia, els diners, la sexualitat o les tasques domèstiques. Poc a poc, els participants aniran superant obstacles i aprenent dels diferents reptes i de la convivència amb els seus companys i companyes.



Això sí, el que comparteix A Special Summer amb la resta de realities exitosos que ja coneixem és en els altibaixos, les noves amistats, els riures, els plors, i per descomptat, també en l'amor!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada