dilluns, 28 d’octubre del 2019

14:10h - The Cleaners

(Alemanya, documental, 88’, Arte)

Presenta: Ingrid Guardiola (UdG)

Intentar trobar la manera perquè les xarxes socials siguin un espai lliure per crear i compartir contingut però que, alhora, no sigui una “tierra sin ley”, és molt complicat. La censura que s’aplica actualment a les xarxes socials passa de ser un control de convivència per ser un control polític i social exhaustiu, on les empreses d’aquestes xarxes volen controlar el que es penja i el que es veu. Però qui s’encarrega de controlar i eliminar el contingut no apropiat?



Empreses a Filipines i altres països del sud-est asiàtic tenen milers de treballadors que es dediquen a mirar 25000 imatges diàries i decidir quines són adequades i quines s’han d’eliminar, per “netejar la brutícia d’Internet”. Els mateixos treballadors afirmen que aquesta feina perjudica el cervell, ja que s’assumeix la violència com a una cosa normal i acceptada. 



El documental, que ha passat per festivals com Sundance, Rotterdam o Hot Docs, demostra que Facebook no és una empresa de comunicació si no una empresa tecnològica i que la tecnologia no és neutra, perquè no ho és la gent que hi ha al seu darrere.


Dissabte 30 de novembre de 2019, 14:10h
Teatre del CCCB, Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada