divendres, 9 d’octubre del 2015

PROGRAMA MINIPUT 2015 en CATALÀ

-->
PREPARATS PER A L’EXORCISME TELEVISIU

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió un model de televisió de qualitat viu, i ho fa mostrant, d’una banda, programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió. La mostra tornarà a celebrar-se al Teatre del CCCB en una jornada maratoniana (de 10.00 a 22.00 hores) el dissabte 28 de novembre del 2015. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món. Recordeu que per assistir al MINIPUT 2015 és recomanable que empleneu i ens envieu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat. Les inscripcions encara no estan obertes, s’obriran el 15 d’octubre.

PROGRAMA:

10.00 h
MALE BIRTH (2014, 31’, Dinamarca, DR3, science live event)
Convidat: Thomas Skov (presentador)
Presenta: Xavi Morral (Brutal Media, realitzador)
La televisió pública danesa va escriure una història per veure com dos homes treballaven un dilluns a la nit en un hospital, però el treball que havien de fer no va resultar l’habitual: havien de fer de pacients, però d’uns pacients una mica especials. Els dos presentadors, Emil Thorup i Thomas Skov, tenen dos cinturons que els hi simularan tots i cada un dels dolors del part, des de les contraccions, fins l’avorriment o el dolor extrem. L’experiment es va emetre en directe i els espectadors podien interactuar amb els dos presentadors a través de les xarxes socials. 

11.00 h
THE RAPPED NEWS (2014, 5’, Senegal, 25 TV, news show)
Presenta: Tània Adam (Fundadora i editora de Ràdio Africa Magazine) 
Com indica el títol, aquest programa és un telenotícies rapejat. Les notícies, però, no són gens innoqües: un guia musulmà, Ahmet Khalifa Niasse, que proclama que l’Islam hauria d’adaptar-se als temps que corren integrant la tecnologia en els seus rituals; una notícia sobre Youssou Ndour i els 400 CFA* que va rebre del president de Senegal per ser el seu aliat en les eleccions locals; una altra sobre com el govern usa el sistema judicial per lluitar contra l’oposició o sobre la vaga israliana a Gaza.
* Francs de l’Àfrica occidental

11.15 h
BENEFITS CAMP (2014, 26’, Holanda, NPO3, reality show)
Convidat: Marit Gerritsen (productor executiu)
Presenta: Gemma Soriano (realitzadora i directora de programes a TVE)
Rutger Castricum agafa sis famílies a l’atur en les “vacances de les seves vides”. El que no saben les famílies és que el viatge té l’objectiu que tornin al món laboral. Després d’un dia de divertir-se i de descans, el presentador els hi dóna les males notícies. Cada setmana Rutger imposa una sèrie de tasques a les famílies per tal de “reinserir-los” a la vida laboral. Els espectadors segueixen els concursants durant els “camps de treball” i després de la seva estada.

12.15 h
FINDING INDEPENDENCE AT 38 (29’, Japó, NHK, sèrie documental)
Presenta: María Soliña Barreiro (professora de documental al Tecnocampus Mataró)
Aquesta sèrie d’autoretrats fa una mirada sense vernís a la vida japonesa contemporània. A cada episodi un individu es filma a sí mateix i a la seva família. En aquest capítol el protagonista és Hiroaki Sato, que té 38 anys i encara està vivint amb els seus pares. Hiroaki es va graduar en una prestigiosa universitat, però mai ha trobat un treball estable. De vegades ajuda als seus amics a produir un magazín sobre documentals. Quan el seu pare és despedit posa a Hiroaki contra les cordes. Serà capaç de trobar una feina i un lloc on viure? Com podrà arribar a ser independent?

13.00 h
12 GRADE (2014, 52’, Xile, TVN, docu-reality)
Presenta: Héctor Claramunt (guionista d’Arriska Films)
Aquesta sèrie explica la història d’un grup d’estudiants en el seu últim any a l’escola. És un any de grans decisions que marcaran la resta de les seves vides, han de decidir què volen ser quan siguin grans. Els seus desitjos col·lisionaran amb allò que espera la gent que els envolta. El programa captura amb delicadesa, frescor i profunditat aquest moment.

14.15 h
AUTUMN TINGLES (2014, 90’, Alemanya, Das Erste, ficció improvisada)
Presenta: Francesc Escribano (director de Minoria Absoluta)
Dos dies de rodatge, 13 actors de luxe, 19 càmeres, cap guió i cap segona oportunitat. El director Jans Georg Schütte va donar les instruccions bàsiques per construir un speed date meeting amb els millors i més veterans actors i actrius d’Alemanya.

16.00 h
CHILDREN NO ACCESS (2013, 28’, Noruega, NRK Super, edutainment show)
Presenta: Gerard Hausmann (director del Super3)
Què passa a l’escola després que els alumnes hagin marxat? Tres professors realitzen tots els experiments que no poden fer en l’horari escolar i després els pengen en el seu vídeo-bloc. Es tracta d’experiments sonats plens de riscos per adquirir més coneixements. Aquest episodi és sobre els pets. Imagineu-vos reunir tot l’hidrogen de tots els pets d’una classe escolar al llarg d’un any, això és, centenars de litres de gas inflamable, i posar-la al bany. Com serà l’explosió? La principal idea és fer ciència de forma divertida, fàcil i accessible.

16.45 h
VIP (2014, 30’, Israel, HOT, ficció, dramedy)
Presenta: Joel Joan (director d’Arriska Films)
“Very Important Person” és una lacònica, però divertida comèdia sobre una estrella: Yehuda Levy. És l’actor més famós a Israel, és atractiu, carismàtic i molt segur d’ell mateix, però també solitari, neuròtic i fràgil per dins, sempre interpretant-se a sí mateix, ja que va créixer davant de la càmera. A l’edat de 35, després d’una crisi, està cansat de mantenir la seva imatge, de necessitar agradar a tothom i es comença a preguntar si algun dia serà feliç. Durant la sèrie es troba a Rona, una estudiant de 30 anys que és cambrera. Levy intentarà experienciar una cosa que mai havia tingut abans i que no acaba d’estar segur si vol: una vida normal.

17.30 h
THE OTHER SIDE OF REALITY (2014, 28’, Dinamarca, DR, sèrie documental)
Convidat: Ole Juncker (productor)
Presenta: Jonathan Díez (realitzador, des de Crónicas marcianas, fins a Tu cara me suena)
La sèrie ofereix a cinc estrelles daneses de realities petites càmeres per filmar les seves quotidianitats. La productora es va preguntar què passa quan les grans càmeres de televisió s’apaguen i l’ampolla de cava és buida? Pensant en el públic més jove, encisat pel glamour i la felicitat efímera, la sèrie recull un retrat cru i honest del que passa quan s’abaixa el teló.

18.15 h
SESSIÓ especial WEBDOCS / CROSSMEDIA
Presenta: Andreu Meixide (director del BccN Film Festival i autor dels webdocs “Parkcelona” i el “Bloc dels Pescadors”)
FORT McMONEY (2015, TOXA, ONF, Arte): Combinant documental i el vídeojoc, Fort McMoney s’endinsa en el Fort McMurray d’Alberta, Canadà, on hi ha la tercera reserva de petroli més gran del món, on es fan milions de dólars, però, a quin preu? Dissenyat per a la web i per als iPads, és una road movie on els jugadors poden agafar el control virtual de la ciutat i dissenyar el seu destí mentre aprenen sobre assumptes econòmics, polítics, històrics i culturals del lloc i interactuen amb altres usuaris.
LAST HIJACK INTERACTIVE (2014, Submarine Channel): Experiència transmèdia que permet a la gent explorar el segrest d’un vaixell a Somàlia endinsant-se en aquesta delicada realitat a través dels ulls d’un pirata i del capità, d’un advocat, d’un periodista i d’una parella. Es combina vídeo real i animació i permet a l’usuari navegar per entre les històries reals, construint ells mateixos un segrest. Quines són les causes i les conseqüències de la pirateria? Quin és l’impacte que té en els països occidentals?
HART NET TV: TV FOR LIFE (2014, NHK): El número de suïcidis entre la gent jove al Japó és alarmant. El programa va convidar als espectadors a compartir els seus sentiments per correu electrònic, obtenint 600 missatges de gent que volia ser escoltada. A partir d’aquí els productors van fer un programa on la gent amb tendències suïcides pogués intercanviar les seves opinions. Internet va jugar un paper clau, així com l’espai públic, ja que alguns d’aquests vídeos van ser emesos a les estacions de tren i del metro.
THE MONITOR (2015, NCRV): És una web open source de periodisme centrat en temes rellevants de la societat contemporània. Es tracta d’una web interactiva molt propera al concepte de “periodisme ciutadà” que permet a la gent monitoritzar el progrés de les investigacions que s’estan fent i aportar informació o crítiques.

19.00 h
CATA DENOUS FORMATS”
Sessió contenidor on es podran veure fragments de “nous formats” televisius.
Presenten: Núria Garcia i Mati Delgado (professores de la UAB)
THE GREAT KNIT OFF (2014, 43’ Dinamarca, TV SYD PLUS, reality show): Un dels programes amb més share de la graella danesa, es tracta d’una competició de ganxet en la qual participen quinze dones i un home.
CHANNEL VS. CHANNEL (2014, 52’, Bèlgica, éen, game show): Col·laboració única entre dues cadenes rivals, Eén i VTM. Dos presentadors coneguts de les dues cadenes, Tom Waes i Koen Wauters, defensen a les seves cadenes en un programa on aquests hauran de competir a partir de deu reptes basats en propostes dels espectadors.
WE LOVE JAPANESSE SONGS (2013, Japó, NHK, interactive talent show): Què tenen en comú un noi hongarès que canta cançons populars japoneses de l’era Showa o unes noies espanyoles que toquen amb acordeó balades enka a l’estil flamenc? Que estimen les cançons japoneses. La NHK va convidar als espectadors de tot el món a compartir actuacions de cançons japoneses. Van rebre 338 vídeos de 47 països diferents. Dos presentadors, la cantant de pop Beni i el grup Kalafina van ajuntar-se en un estudi virtual per donar a veure 33 d’aquestes actuacions al costat de reportatges sobre aquesta filiació internacional amb les cançons japoneses. 

19.30 h
BOOBS TO THE WALL (2014, 10’, Suècia, SVT, websèrie)
Convidada: Sara Haag (autora, directora)
Presenta: Eulàlia Iglesias (professora de la URV)
Websèrie humorística sobre dues germanes que sempre van contra les normes socials. Es tracta d’una creació de les youtubers feministes i polítiques Bianca i Tiffany Kronlöf. La història principal segueix a les germanes mentre comparteixen pis amb el seu company Hans Christian. La Bianca és l’eterna optimista i sempre diu les veritats més complexes de forma lleugera i oberta. La Tiffany ha d’intentar controlar la seva ira, ja que està permanentment criticant la perspectiva contemporània sobre la dona. El personatge de The Duded és un observador masculí interpretat per la Bianca que emula la perspectiva masclista. La sèrie tracta temes complicats com la igualtat de gènere, les violacions, usant l’humor per treure-li gravetat. Els espectadors poden prendre part del discurs compartint les experiències a través dels social media.

20 h – 22.00 h
SESSIÓ ESPECIAL: PASSANT PEL TUBE
Sessió dedicada a la tensió existent entre la producció de continguts per a la televisió o per a Internet. Es tractaran qüestions com quins són els continguts que més triomfen entre els Youtubers, si hi ha una idiosincràcia del mitjà o què passa amb l’audiència televisiva, amb la seva programació i amb els formats televisius, entre d’altres.
Modera: Ingrid Guardiola (coordinadora del MINIPUT)
Convidats:
-       Sergi Vicente (director de BTV)
-       Joan Carles Martorell (cofundador de 2btube, empresa dedicada a producció digital especialitzada en producció i gestió de continguts per Youtube)
-       Rush Smith (a.k.a. Jaume Rojo, Youtuber)
-       Oriol Jara (Responsable de noves pantalles de Minoria Absoluta)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada