divendres, 12 de novembre del 2021

20:10h - SESSIÓ ESPECIAL: EL FUTUR DE LA FICCIÓ A LES TELEVISIONS PÚBLIQUES

Participen: TVE, Oriol Sala-Patau (cap de ficció de TV3), Cesar Martí (cap de programació d’À Punt), Joan Carles Martorell (director d’IB3), Fernando R. Ojea (director de continguts de Televisión de Galicia). 
Presenta: Eva Mor (head of development de Minoria Absoluta)
Durada: 80 minuts


Vivim a l’època de la ficció en les plataformes de distribució audiovisual. Quin és el paper de la televisió pública en aquest entorn? Pot (o ha de) competir amb les grans plataformes? Espanya és un dels pocs països europeus on l’organisme públic audiovisual (ICAA) no ajuda a la televisió. Representants de TVE, TV3, IB3, À Punt i TVG debatran sobre el futur de la ficció a les televisions públiques. 




Les televisions públiques d’arreu del món es plantegen quin és el seu paper a l’hora de produir continguts de ficció quan competeixen amb grans plataformes que, no només tenen molt pressupost, sinó que tenen molt abast i molt seguiment. Les televisions de casa nostra no en són una excepció. En aquesta sessió, les televisions TVE, TV3, À Punt, IB3 i TVGalicia converseran sobre com apropar-se a la ficció. El seu objectiu és competir amb les plataformes? O acabar col·laborant? O buscar nínxols diferents? 



Hi ha casos d’èxit, com les sèries “Merlí” o “Les de l’hoquei”, emeses originàriament a TV3 i que han acabat a Netflix. També va passar amb la sèrie “Workin’ mums”, de la cadena pública canadenca CBC, que vam poder veure a l’INPUT 2018 i que està disponible a Netflix. És un patró a seguir? En parlarem al #MINIPUT2021 amb l'expera en ficció Eva Mor.


Dissabte 27 de novembre de 2021, 20:10h

Teatre del CCCB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada