dimecres, 10 de novembre del 2021

14:15h - MY NAME IS CLITORIS

14:15h

MY NAME IS CLITORIS

Bèlgica, 88’, documental, BeTV

Presenta: Clara González (estudiant UAB)

Debat amb Lisa Billuart Monet o Daphné Leblond (directora)


Vivim a l’era del Satisfyer i de la reapropiació de l’orgasme clitoidal. Pero coneixem realment com funciona? Sabem com és i quina forma o tamany té un clítoris? La sèrie de ficció “Sex Education” (Netflix) s’ha fet molt popular precisament per parlar-ne sense tabús. 


Però lluny de la ficció, i sorprenentment, els clítoris no estan dibuixats als llibres de text on es parla dels aparells reproductors, malgrat ser l’únic òrgan del cos humà dissenyat únicament pel plaer. Quan a les escoles es parla de l’aparell reproductor femení, només se’n parla a nivell biològic, tècnic, parlant de menstruació i mètodes anticonceptius. Però, i el plaer? La majoria de dones tampoc no acostumen a parlar d’orgasmes ni de plaer. 



Al documental My Name is Clitoris, les directores Lisa Baluard i Daphné Leblond s’asseuen amb les entrevistades a les seves habitacions, en un entorn molt íntim, i parlen de tot allò de què haguessin volgut parlar quan eren adolescents. Algunes de les entrevistades afirmen que havien parlat molt poc de sexe abans de tenir les primeres relacions sexuals. Aquest documental pretén canviar això: pretén crear un espai segur on poder parlar i on els joves espectador puguin confiar-hi. 



Dissabte 27 de novembre de 2021, 14:15h
Teatre del CCCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada