dimecres, 23 de novembre del 2022

13:45 FISH BINGO

Durant la pandèmia de la COVID-19, vam haver d'empescar-nos noves maneres d'oci i de connectar amb la gent del nostre voltant tot respectant les mesures de seguretat i de distància social. Totes aquelles activitats d'oci que abans de la COVID es celebraven en massa - concerts, espectacles, festes, competicions esportives - es van haver d'anul·lar o de reformular. Camps de futbol sense públic, concerts per streaming, gires cancel·lades...

La cadena danesa DR va trobar una manera innovadora d'adaptar-se a aquesta situació i seguir fent servei públic, convocant a 110.000 danesos a connectar i participar en la mateixa activitat en directe, però respectant totes les mesures COVID. Com? A través de "Fish Bingo" un format game show multiplataforma que convidava a tots els danesos i daneses a participar en un bingo en directe, que a més, involucrava els pescadors i la pesca, una afició que es va popularitzar amb l'arribada de la pandèmia.



El joc funcionava de la següent manera: 90 danesos sortien a pescar a 9 llocs diferents de tota Dinamarca. Cada un dels pescadors o pescadores portava un número de l'1 al 90 a l'abric. Tots els llocs de pesca tenien càmeres en directe que filmaven els participants capturant peixos. Quan un d'ells capturava un peix, el número del bingo corresponent apareixia a la pantalla. Des de casa, els espectadors i espectadores imprimien cartons de bingo i jugaven a temps real.


"Fish Bingo", més enllà de servir d'entreteniment, també explorava per què la pesca s'havia tornat tan popular a Dinamarca durant la pandèmia. Per altra banda, en un moment on havíem de passar la majoria del nostre temps reclosos a casa, aquest bingo oferia una escapada i connexió directa a la natura, encara que fos virtualment.


És per això que la participació en línia va ser altíssima, i va saber atreure públics molt diferents. "Fish Bingo" és un exemple de com a vegades sorgeixen solucions enginyoses per situacions que ningú podia preveure, idees i formats que segurament no hauria existit mai si no fos per una situació que estava fora del nostre control.

Al #MINIPUT2022 tindrem la sort de parlar de tot això i més amb el seu creador Kare Vedding.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada