dijous, 17 de novembre del 2016

QUÈ ÉS PODRÀ VEURE EN EL MINIPUT 2016?

-->
miniput.cat
Horari: de 10.00 a 21.00 h
Lloc: Teatre del CCCB

En el MINIPUT d’aquest any podreu veure documentals musicals de conscienciació social; els perills de la tecnologia mòbil connectada; com abordar mediàticament la guerra sense paternalismes, catastrofismes o manipulacions polítiques; documentals d’orfebreria que recuperen l’arxiu i la història, també de la nostra cultura; formats inclassificables provinents d’Holanda i de Japó; una radio-road-movie seriada i una sessió especial que explorarà les complexes relacions entre la política i la comunicació mediàtica.

A continuació us destaquem alguns dels programes:

·       El MINIPUT d’enguany obrirà la seva maratoniana sessió amb el documental musical de conscienciació social Prison Songs, un format poc convencional que s’endinsa en l’empresonament indígena a Austràlia. El documental mostra els seus protagonistes a través de la música. Els presos canten i ballen des de la presó, i la música els dóna una nova dimensió, lluny de la ignorància i l’oblit que estan acostumats.
·       Seguint d’aprop les novetats del reality, en aquesta 22a edició del Miniput seguirem explorant el gènere, però aquest cop per parlar dels perills o riscos de la tecnologia mòbil connectada. Ho veurem amb Super Stream Me, un experiment radical emès en directe, que es va dur a terme a Holanda, on dos joves cineastes mostren la seva vida ininterrompudament al llarg de quinze dies en una pàgina web de la VPRO, gràcies a les microcàmeres que porten enganxades als seus cossos. I també amb Addicted to my phone, un documental danès que ens parla dels perills de la tecnologia mòbil connectada i planteja qüestions com on va a parar tota la informació privada que emmagatzemem en els nostres mòbils i amb quins fins l’acaben utilitzant les grans empreses internacionals, que tenen accés als nostres mòbils a través de les apps o diversos serveis. Sergi Vicente, director de Barcelona Televisió, conduïrà la sessió amb els directors dels programes convidats.
·       També hi haurà espai per la comèdia, amb la sèrie holandesa Rundfunkd, presentada per Francesc Escribano (director de Minoria Absoluta), que combina esquetxos d’humor i drama i que mostra la vida de dos millors amics intentant fer el menys possible durant el seu any final a l’institut.
·       Reprenent temàtiques més greus a nivell social, el documental Jimmy’s War-Soldier Seeking Answer, presentat per la seva directora, Nynne Duvaa, mostra com abordar mediàticament la guerra sense paternalismes, amb el seguiment d’un jove soldat que, després de tornar de la guerra de l’Afganistan, es comença a plantejar seriosos dubtes, intentant trobar respostes tot parlant-ne amb polítics, personal militar i altres responsables.
·       El documental australià The Cambodjan Space Project, que estarà presentant per Manuel Jiménez (professor de la UPF), aportarà música i color amb la història del músic australià errant i la cantant cambodjana, Srey Thy, una noia pobra de poble que somiava en convertir-se en una cantant professional i que, després d’una història apassionada amb el músic australià, esdevé una estrella del rock and roll. El que més destaca d’aquest projecte és el mestratge i la inventiva dels gràfics i el material d’arxiu (a través de home movies) amb què han elaborat la imatge d’aquest grup, que ha agitat una gran audiència arreu del món.
·       Seguirem viatjant, però aquesta vegada en el temps, amb la sèrie cultural francesa The adventurers of modern art, unes peces documentals d’orfebreria que recuperen l’arxiu i la història de la nostra cultura, submergint-se en la vida parisenca de principis del segle XX. A través d’un collage audiovisual que combina il·lustracions, animacions i documents originals es parla de la vida d’artistes com Pablo Picasso, Max Jacob, Guillaume Apollinaire, Gertrude Stein, Kiki de Montparnasse, André Gide, André Malraux o Robert Capa, entre daltres.
·       Radio Gaga és una radio-road-movie seriada, presentada per Miquel Garcia (cap de Nous Formats de TV3),  Michel Vanhoven (director) i Joris Hessels (presentador), que ens mostraran una manera diferent de fer ràdio avui en dia: a Radio Gaga dos amics viatgen amb una emissora de ràdio mòbil i automanufacturada per Bèlgica, buscant entrevistats poc convencionals, acompanyats per la banda sonora perfecta per cada enclavament geogràfic.
·       Sens dubte, però, la secció més delirant d’aquest Miniput serà la triple sessió que hem anomenat: “L’efecte Fukushima”, presentada per Joan Úbeda (director de Media 3.14, Grup MEDIAPRO) i on podrem veure tres programes de gènere inclassificable. El primer serà Diggin Down Deep, un puppet talk show japonès que utilitza titelles per discutir assumptes personals que sovint són massa sensibles per parlar-ne públicament; seguirem amb Cats from Kittenlane, un programa que va causar sensació a Holanda, i que no és altra cosa que un reality protagonitzat per gats que parlen a través d’una veu en off. I per tancar aquesta trilogia demencial es podrà veure Folk Tale Court Room, un programa que porta a judici els clàssics personatges de contes que tots coneixem. L’episodi que es projectarà durant el Miniput veurem Els tres porquets davant del tribunal.
·       Finalment hi haurà lloc per la relació entre la política, la comunicació i els nous formats audiovisuals. Arribarem a la recta final amb el documental Moments of Campain, que mostra el dia a dia de Rafael Correa les setmanes abans de les terceres eleccions que el van portar a la presidència.  Per acabar, tindrà lloc la sessió especial "CAMPANYA: A QUIN PREU?" dedicada a analitzar la complexa relació que hi ha avui en dia entre els mitjans tradicionals, els nous mitjans de comunicació i la classe política. El debat estarà presentat per Francesc Vilallonga (URL) i conduït per Mònica Planas (professora de la URL, periodista) Amb la presència de Ventura Durrall (Alcaldessa), Toni Soler (Polònia), David Fernández (CUP) i alguna sorpresa.

Spot MINIPUT 2016



SPOT MINIPUT 2016 from MINIPUT on Vimeo.

Spot MINIPUT 2016



SPOT MINIPUT 2016 from MINIPUT on Vimeo.